Vaker pauze houden zorgt er juist voor dat je meer gedaan krijgt

10 september 2020

Pricon neemt voor meerdere bedrijven de telefoon op als hun eigen personeel pauzeert. Hierdoor zijn deze bedrijven ook op die tijden bereikbaar terwijl de medewerkers in alle rust van hun pauze kunnen genieten.

Uit een onderzoek van Desktime blijkt dat de tien productiefste werknemers allemaal regelmatig pauzeren. Onder deze pauzes wordt verstaan dat je je werkplek verlaat en niet op een scherm kijkt. The Muse

Door Corona werken er nu meer mensen thuis. Thuiswerkers nemen gemiddeld minder pauzes. Dit komt omdat je op werk regelmatig even kort met een collega praat of na een meeting weer naar je kantoor toe loopt. Dit zijn allemaal kleine pauzes die je over het algemeen minder hebt als je thuis werkt.

Tony Schwartz is een Amerikaanse journalist en auteur van managementboeken en hij zegt: ‘Wanneer er meer van ons gevraagd wordt, hebben we de neiging om harder door te werken. Het probleem is alleen dat we, zonder enige rust en tijd om te herladen, meer fouten maken en minder gefocust zijn op onze taken.’ AD, Mirjam Wiersema, 23-07-20

Meer of langere pauzes zorgen dus voor meer productiviteit. Dus neem gerust af en toe een pauze om de productiviteit te verhogen, dan zorgen wij er wel voor dat u bereikbaar blijft voor uw klanten.