Dag van de geboorte: Maandag 9 september

10 september 2019

Het was gisteren de dag van de geboorte. Om deze reden willen wij u graag uitleggen hoe Pricon ontstaan(geboren) is. Deze geboorte vond plaats in het jaar 1992. Toen deed Pricon nog iets anders om haar klanten te helpen. In het begin was Pricon een  secretariaatsdienst. Hier komt de naam Pricon ook vandaan.

Pricon is een samenstelling van de woorden (Pri)vate en (Con)fidential. In 1992 is Pricon begonnen als secretariaatsdienst. Onze diensten toendertijd bestonden niet alleen uit het beantwoorden van de telefonie. Naast het beantwoorden van gesprekken werden onze medewerkers ingezet om te assisteren bij vergaderingen in de vorm van notuleren. Ook was het mogelijk agendabeheer uit te besteden. Klanten die gebruik maakten van deze diensten waren bijvoorbeeld politieke partijen, verenigingen, dorpsbelangen, makelaars etc. In deze vergaderingen of agenda’s kwam gevoelige en betrouwbare informatie voorbij.

De vertaling van Privat Confidential is prive en vertrouwelijk. En dat is precies waar Pricon nog altijd voor staat. Al sinds 1992 beseffen we ons dat toevertrouwde informatie altijd vertrouwelijk behandeld moet worden.

Hierboven is een foto te zien van hoe wij vlak na onze geboorte aan het werk waren.