Nieuws

Al het nieuws in en rondom Pricon delen wij graag met u.

10 september


Vaker pauze houden zorgt er juist voor dat je meer gedaan krijgt

Pricon neemt voor meerdere bedrijven de telefoon op als hun eigen personeel pauzeert. Hierdoor zijn deze bedrijven ook op die tijden bereikbaar terwijl de medewerkers in alle rust van hun pauze kunnen genieten.

Uit een onderzoek van Desktime blijkt dat de tien productiefste werknemers allemaal regelmatig pauzeren. Onder deze pauzes wordt verstaan dat je je werkplek verlaat en niet op een scherm kijkt. The Muse

Door Corona werken er nu meer mensen thuis. Thuiswerkers nemen gemiddeld minder pauzes. Dit komt omdat je op werk regelmatig even kort met een collega praat of na een meeting weer naar je kantoor toe loopt. Dit zijn allemaal kleine pauzes die je over het algemeen minder hebt als je thuis werkt.

Tony Schwartz is een Amerikaanse journalist en auteur van managementboeken en hij zegt: ‘Wanneer er meer van ons gevraagd wordt, hebben we de neiging om harder door te werken. Het probleem is alleen dat we, zonder enige rust en tijd om te herladen, meer fouten maken en minder gefocust zijn op onze taken.’ AD, Mirjam Wiersema, 23-07-20

Meer of langere pauzes zorgen dus voor meer productiviteit. Dus neem gerust af en toe een pauze om de productiviteit te verhogen, dan zorgen wij er wel voor dat u bereikbaar blijft voor uw klanten.

25 juni


Efficiënt werken

Onze agents zijn echte multitaskers. Na een lange inwerkperiode is een agent bij ons in staat zich een allrounder te noemen. Dit betekent dat de agent ingezet kan worden voor alle klanten die naar ons doorschakelen en dus klaar is om ook nachtdiensten te werken. Om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken en dus de gesprekken niet langer te laten worden dan noodzakelijk werken onze agents met twee beeldschermen. Het gesprek en script komen binnen op het ene scherm en op het andere scherm heeft de agent inzage in eventuele applicaties.

Zoals we vaker benoemen in onze nieuwsbrief kunnen wijzigingen van het script of opmerkingen omtrent meldingen gemaild worden naar Operations Support. Het mailadres hiervoor is callin@pricon.nl. Om 24/7 per mail bereikbaar te zijn zorgen onze agents er buiten kantoortijden voor dat de mailbox altijd in de gaten wordt gehouden. Dit is ook mogelijk dankzij de dubbele beeldschermen. Het echte multitasken begint in de nachturen. De agents krijgen dan alle taken die klanten aan ons toevertrouwen. Er staan dan drie beeldschermen open voor eventuele mails, gbs meldingen en een scherm voor de reguliere calls. We moeten er niet aan denken dit allemaal te combineren op maar één scherm. Met al die schermen kunnen we wel concluderen dat de Pricon medewerker een duizendpoot is en dat er efficiënt en zorgvuldig gewerkt kan worden.

9 juni


De klant kennen zorgt voor een betere klantenservice

Pricon krijgt dagelijks met veel verschillende persoonlijkheden te maken. Hoe beter een bedrijf haar klanten kent, hoe beter verschillende klanten geholpen kunnen worden. Bellers hebben vooral behoefte aan een persoonlijke en relevante service. Voor het leveren van een persoonlijke en relevante service zijn twee factoren vooral belangrijk. Inzicht in klantinformatie en het gebruik van de juiste communicatietools zoals een protocol. De klantenservice heeft één groot doel: de klant op een juiste manier helpen. Hiervoor is het belangrijk om het belang van de klant centraal te stellen. Pricon probeert altijd direct achter het belang van de bellers te komen zodat zij zo goed mogelijk geholpen kunnen worden.

Doelgerichte klantenservice
14 april


Consumenten geven aan de voorkeur te geven aan een menselijke agent in plaats van een computer of robot

Uit een onderzoek van Accenture blijkt dat 73% van de consumenten de voorkeur geeft aan menselijke interactie met de klantenservice. Zij geven aan liever een echte persoon op te zoeken voor advies. 58% van de mensen geeft aan dat zij ook voor een snel antwoord op hun vraag de voorkeur geven aan menselijk contact.

Bedrijven richten zich tegenwoordig op live chat (+/- 32%), mobiele apps (26%) en selfservice (21%). Maar de klant is daar alleen niet altijd in geïnteresseerd: die hebben volgens het onderzoek een voorkeur van respectievelijk 4%, 9% en 13% voor die kanalen. Op het gebied van klantenservice is het belangrijk om je te richten op de kanalen die de klant wil gebruiken en ook nu al gebruikt.

Om klanten te behouden is het belangrijk om te de klant te bieden wat hij wil. Persoonlijke service vinden klanten over het algemeen fijner dan digitale service. Om te klanten te behouden is het dus voor heel veel bedrijven belangrijk om persoonlijke service te bieden. Het uitbesteden van de telefonische klantenservice is vaak de beste en financieel meest gunstige optie, omdat er dan geen uurloon betaald hoeft te worden en ervaren telefonisten de kwaliteit van de gesprekken verbeteren.

Als je kijkt naar de onderzoeksresultaten is het dus duidelijk dat voor de klant menselijk contact niet mag ontbreken. En daarnaast is het zo dat klanten tegenwoordig heel snel overstappen naar een andere aanbieder wanneer hun huidige aanbieder hen niet biedt wat ze willen. Een tip van het artikel is dus: maak de klantenservice in het bedrijf toegankelijk en heb altijd callcenteragents klaarstaan om de klant te woord te staan.

Wij ervaren zelf ook elke dag dat bellers het zeer prettig ervaren om op een vriendelijke en persoonlijke/menselijke manier geholpen te worden en dat geeft voldoening.

Menselijke klantenservice
7 april


Telefoontraining

Pricon vindt de kwaliteit van de telefoongesprekken het allerbelangrijkste van het bedrijf. Dit, omdat wij geloven dat goede gesprekken resulteren in een groei van elk bedrijf. Dit zal weer een positief effect hebben op het hele bedrijf. Pricon kan haar ervaring gebruiken om zo goed mogelijk telefoongesprekken te voeren. Door deze ervaring weet Pricon hoe zij zo snel mogelijk de beller effectief kan helpen. Pricon probeert haar dienst continu te verbeteren door haar personeel te blijven trainen. Zelfs als zij al vele jaren bij het bedrijf werkzaam zijn.

Deze training wordt gedaan door onze teamleiders. De trainingen bestaan uit het terugluisteren van gesprekken met onze agents en deze te  analyseren. Er wordt besproken wat goed gaat en wat voortaan nog beter kan. Hierdoor proberen wij onze medewerkers continu beter te maken waardoor de kwaliteit van onze dienst alleen maar zal groeien.

Telefoontraining
10 maart


71-jarige Japanner is gearresteerd omdat hij 24.000 keer belde naar een klantenservice van een telecombedrijf

In Japan is een 71-jarige man gearresteerd voor wel een hele gekke reden. Deze was dat hij in twee jaar tijd ongeveer 24.000 keer telefonisch klaagde bij de provider van zijn mobiele telefoon. Het gaat om het Telecombedrijf KDDI. Het desbetreffende bedrijf werd gemiddeld 33 keer per dag gebeld door de man om zijn klacht te vertellen. KDDI was dit na 2 jaar zo zat dat ze de politie hebben ingeschakeld.

 Hierdoor wordt de 71-jarige man verdacht van het ‘belemmeren van een onderneming’. Het bedrijf heeft nog geen officiële klacht ingediend, maar wil nu wel dat het geklaag stopt. Want het dreef de medewerkers tot grote wanhoop. Sommige medewerkers durfden de telefoon niet meer op te nemen, omdat ze bang waren om de boze man weer aan de lijn te krijgen.

Gelukkig heeft Pricon nog nooit zoiets gehad en wij hopen ook dat het nooit voor zal komen. Pricon probeert al haar bellers altijd zo goed mogelijk te helpen. Als bellers een klacht hebben, dan zullen wij een luisterend oor zijn en de feedback verwerken. Maar als een beller in een periode blijft bellen zoals de Japanner weten wij na het horen van dit verhaal dat we vroegtijdig aan de bel moeten trekken.  

AD, Tom Tates, 29-11-19

25 februari


Storm Ciara en Dennis

Storm Ciara en Dennis waren vorige week in ons land. Ciara was de eerste storm ooit in Nederland die een naam heeft gekregen. Dit doet de KNMI sinds september 2019 bij alle stormen waarbij de organisatie code oranje of rood voor uitgeeft.

Hierbij werkt de KNMI samen met Groot-Brittannië en Ierland die dit al langer doen. Namen aan stormen geven wordt gedaan omdat uit onderzoek blijkt dat het geven van een naam de bewustwording vergroot en mensen aanzet tot actie. Hierbij hopen deze landen hiermee letsel te voorkomen. De naam Ciara is door de Ierse weerdienst bedacht.

RTL Nieuws, 10 februari 2020

De storm heeft ook bij ons voor extra inkomende telefoontjes gezorgd. Bij het maken van de planning worden dit soort omstandigheden meegenomen. De stand-by diensten worden dan ingezet. Om hierbij de kwaliteit en bereikbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Een storm is niet te plannen, maar je kunt er wel op inspelen.

Storm Ciara en Dennis
21 januari


Goede voornemens

Het is alweer 2020 en dan komen mensen en bedrijven altijd met goede voornemens. De 7 meest populaire goede voornemens van 2020 zijn:

1. Afvallen – 2. Minder geld uitgeven, meer sparen – 3. Stoppen met drinken – 4. Stoppen met roken – 5. Vaker sporten – 6. Gezonder eten – 7. Meer omgaan met familie en vrienden.

Rochell, Girlscene, 2020

De top 7 meest polulaire goede voornemens voor bedrijven zijn:

1. Draag je missie vaker uit – 2. Blijf beter op de hoogte – 3. Werk aan een fitter team – 4. Begeef je vaker op de werkvloer – 5. Geef meer werk uit handen – 6. Breid je netwerk uit – 7. Vergroot je vijver van talent.

Ondernemen met personeel

Het goede voornemen van Pricon is om continu te streven naar kwalitatieve telefoongesprekken om zo alle bellers naar tevredenheid te helpen.

Heeft u ook nog goede voornemens of heeft uw bedrijf ook een of meerdere goede voornemens voor 2020?

7 januari


Jubileum

Pricon heeft wat te vieren. Er waren de afgelopen periode drie medewerkers die 12,5 jaar in dienst zijn bij Pricon. Dit zijn Wilma, Louise (op de foto) en Gea. Hier zijn wij heel trots op en waarderen dit heel erg. Want ervaren personeel verbeterd de kwaliteit van onze dienst. Elk telefoongesprek zorgt voor meer ervaring en deze ervaring kan gebruikt worden om bellers in de toekomst beter te helpen. Ons ervaren personeel is één van de krachten van Pricon. En daarom zijn wij heel blij dat medewerkers zo lang bij ons blijven werken. 

19 december


Het aantal vrije dagen en feestdagen in Nederland vergeleken andere landen

De feestdagen komen er weer aan. Nederland heeft een aantal erkende feestdagen, deze zijn:

  • Nieuwjaarsdag
  • Goede Vrijdag
  • Tweede Paasdag
  • Hemelvaartsdag
  • Tweede Pinksterdag
  • Eerste Kerstdag
  • Tweede Kerstdag

Van de westerse landen heeft Zweden de meeste vrije dagen (39). Daarna volgen Frankrijk, Engeland en Denemarken met 36 vrije dagen. In Nederland hebben wij 27 vrije dagen per jaar. Hiervan zijn 7 officiële feestdagen en 20 het minimum aantal wettelijke vakantiedagen. In Amerika hebben inwoners het minste aantal vrije dagen (8). Dit komt, omdat het land geen minimum aantal wettelijke feestdagen heeft. Hierdoor heeft het land alleen 8 officiële feestdagen.  

De feestdagen zijn altijd extra druk bij Pricon, maar op deze dagen zijn wij van grote waarde voor onze klanten en daarom doen wij dit met alle liefde. Pricon wenst u fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Volkskrant, Thijs Balder en Mickey Steijaert, 1 mei 2017

Feestdagen voor de klantenservice