Vrouwen doen de verwarming eerder en hoger aan dan mannen

19 november 2019

Nederlanders zetten gemiddeld de verwarming aan als de buitentemperatuur zakt tot 13,9 graden Celsius. Als Nederlanders de verwarming aanzetten, dan zetten ze de thermostaat gemiddeld op 19,9 graden. 88% van alle Nederlanders verwarmt zijn of haar huis met radiatoren. 19% verwarmd zijn of haar huis met vloerverwarming. Daarna verwarmen Nederlanders hun huis met houtkachels (8%), convectoren (5%), gaskachels (5%), pellet kachels (1%) en wandverwarming (1%). Er zijn natuurlijk ook mensen die een combinatie van meerdere verwarmingstechnieken gebruiken.

Wat nog een leuk feit is, is dat vrouwen in Nederland eerder en hoger dan mannen stoken. Vrouwen beginnen met stoken bij een buitentemperatuur van 14,4 graden en mannen bij een buitentemperatuur van 13,4 graden. Vrouwen stoken iets hoger dan mannen ook al is het wel een klein verschil. Vrouwen zetten de thermostaat gemiddeld op 20 graden en mannen op 19,7 graden. Tenslotte zit er ook nog verschil in provincies. De verwarming gaat het eerste aan in Drenthe en Friesland (15,5 graden). En in Zeeland het laatst (11,6 graden).

Het stookseizoen zorgt altijd voor veel problemen bij verwarmingen en daardoor krijgen installatiebedrijven en woningcorporaties het altijd druk in deze periode. Pricon helpt deze bedrijven altijd om klanten op elk moment van de dag te woord te staan en met de juiste oplossing te komen. Zou u ook hulp willen krijgen tijdens deze periode, dan kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier. https://www.pricon.nl/contact/

Bron: FluxEnergie

stookseizoen voor klantenservice
Stookseizoen voor klantenservice