Gezonde werknemers

19 juni 2019

Bij Pricon wordt elke week een mand met fruit gebracht. Door de juiste stoffen binnen te krijgen tijdens het werk zorg je ervoor dat je je beter kan concentreren en meer energie hebt. Hierdoor voel je je beter tijdens het werk en kan je beter presteren.

In Nederland eet 58 procent van de inwoners dagelijks fruit. Hiermee ligt Nederland iets onder het EU-gemiddelde van 64 procent. In Italië eten ze het meeste fruit van Europa. Daar eet 85 procent van de inwoners dagelijks fruit. Letten eten gemiddeld het minste fruit van Europa met 35 procent.

AD, Redactie Koken&Eten

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat wanneer werknemers minimaal vier keer per week groente en fruit eten, hun productiviteit met 20 procent stijgt en deze werknemers blijven 27 procent minder vaak thuis door ziekte. Dit komt door verschillende redenen. Mensen die gezond eten hebben meer energie, een beter concentratievermogen en hebben een meer voldaan gevoel aan het einde van de dag. Ten slotte ervaren mensen met meer energie minder werkdruk en stress. Voldoende fruit eten heeft dus heel veel voordelen.

Werkenergieanalyse